Wat is virtualisatie?

Een virtuele laag creëren tussen het besturingssysteem en de onderliggende hardware, zo zou je virtualisatie het beste kunnen definiëren. Het creëren van virtuele machines zorgt ervoor dat er meerdere besturingssystemen kunnen draaien op 1 server. Een virtuele laag simuleert en splitst de hardware op zodat deze op een optimale manier benut kan worden. Kort samengevat wilt dit zeggen dat door middel van virtualisatie, 1 server kan verrichten, waar er vroeger meerdere servers nodig waren.

Visie

Zelf omschrijven we onze visie als 'Virtualisatie 2.0', omdat volledige virtualisatie, niet alleen van servers, maar ook van netwerking en opslag, de weg effent naar de meest efficiënte werking van uw bedrijf. Uptime Group vervangt daarom traditionele infrastructuur door VM-centric software, waarbij virtualisatie, opslag en het netwerk centraal worden beheerd. Door on-premise slimme keuzes te maken, kan uw bedrijf doorgroeien naar één hybride cloud, een datacenter dat flexibel, performant, overzichtelijk en veilig is, en een bloeiende toekomst gerandeert.

Voordelen

Kostenbesparing

Minder stroomverbruik
Minder koeling
Vereenvoudigd gebruik -> Minder werkuren

Disaster recovery

Virtuele omgevingen kunnen op meerdere servers gedraaid worden: als de ene server uitvalt, vangt de andere het op.

Cloud

Omdat de servers en processen worden losgekoppeld van de onderliggende hardware, is het uiteindelijk ook makkelijk om te migreren naar de cloud.

Merkonafhankelijkheid

Virtuele machines maken geen onderscheid op welke hardware ze draaien, u bent dus niet gebonden aan een specifieke fabrikant. Dit biedt meer flexibiliteit en geeft u vrijheid om uw voorkeuren uit te spelen.

Testomgeving

Door middel van een afgeschermde virtuele omgeving wordt de perfecte gelegenheid gecreëerd om te testen. Fouten zullen geen rechtstreekse gevolgen hebben voor uw cruciale processen en eens u tevreden bent over uw testomgeving, kan ze makkelijk verplaatst worden naar een live omgeving.

Hogere uptime

Virtuele machines worden niet verstoord bij het toevoegen van geheugen, processors of volledige servers. Emigratie van vm's van de ene hardware naar de andere is ook probleemloos. In veel gevallen zonder enige vorm van downtime.