Wat is Hyperconverged?

In een Hyperconverged omgeving zijn alle resources van uw IT-omgeving onlosmakelijk verbonden in een modulair systeem dat volledig softwarematig wordt aangestuurd. Hierdoor is uw omgeving wendbaar, schaalbaar en klaar voor de uitdagingen van morgen.

De tijd dat software, middleware & hardware apart werd geïnstalleerd is voorbij. Vandaag combineert Hyperconverged Infrastructure rekenkracht met opslag in één software gebaseerde component. Met als gevolg dat de complexiteit daalt en de set-up versnelt & vereenvoudigt. Hyperconverged Infrastructure neemt minder fysieke ruimte in beslag, wat ideaal is voor bedrijven met een beperkte IT-afdeling.

  • Opzet mogelijk in één dag
  • Eenvoudig beheer omwille van beperkte complexiteit
  • Lineair schaalbare prestaties van capaciteit en performance -> geen investering in te grote storage arrays op voorhand
  • Beperkte fysieke ruimte
  • Eenvoudige kostenraming -> zachte kosten

Voordelen

Het antwoord is vrij simpel. Er zijn een groot aantal logische voordelen zoals het lineair schalen van capaciteit en performance. Er moet niet meer op voorhand geïnvesteerd worden in te grote storage arrays. Echter ligt het grootste voordeel van Hyperconverged in de zachte kost voor het bedrijf. Aangezien het beheren van losse applicaties niet meer van toepassing is, zakt de beheer last. Voor een klein IT-team kan dit een groot voordeel zijn. Dit wilt zeggen dat er meer tijd vrijkomt om te innoveren. Er ontstaan nieuwe opportuniteiten, het opzetten van een testomgeving wordt mogelijk. De beveiliging opschroeven door middel van implementatie van microsegmentatie kan men goed onderzoeken.

Modulair

Breid uw IT-omgeving uit door middel van eenvoudige bouwstenen in een modulair systeem.

Schaalbaar

Laat uw IT-omgeving razendsnel meegroeien met de noden van uw onderneming.

Beheersbaarheid

Uw hyperconverged omgeving is door de softwarematige aansturing makkelijk en gebruiksvriendelijk te beheren.